2013. június 29., szombat

Zabál-LAK

Etetés

De mit is adjunk enni kedvencünknek? És hogyan?

Azt javaslom mindig legyen kutyusunk előtt három tál, melyek a következőkre szolgálnak:
  1. Vizes tál
  2. Száraz eledelnek, kutyatápnak
  3. Éppen aktuális általunk is fogyasztott ételnek
A vizes tálba értelemszerűen inni adunk a kutyának. Ügyeljünk arra, hogy mindig legyen előtte friss víz, és soha ne legyen üres a tálka.
A kutyatápos edénybe is mindig legyen egy kevés (maréknyi) táp, melyet napközben kedvére fogyaszthat a kutyus. Ha így járunk el, kis állatkánk nem lesz falánk, és nem akar mindent egyszerre felfalni, amit elé teszünk. Ezáltal megelőzhető a túletetés vagy súlyosabb esetben a bélcsavarodás, amelyek a zabálás következményei.
A harmadik tálba mindig kínáljuk meg a kutyát abból, amit éppen mi is eszünk. Először keveset adjunk,és ha úgy látjuk, hogy szereti, akkor a realitás keretein belül repetázhat is. Miután befejeztük a saját étkezésünket, mossuk el a kutya tálját is, hogy később ne tudja megenni a már állott, esetleg megromlott ételt.


Milyen tálat vegyünk?

Rengeteg típusú tál létezik már az üzletekben. Figyelembe véve, hogy ezek a kutyusok nagyon kicsik, olyat vegyünk, amibe kényelmesen bele tud nyalni, azaz alacsonyat. :)
A fajta előnye, hogy nem kell hozzá magasító állvány.
Én a fém tálakat kedvelem, mert azok könnyen moshatók, nem kopnak. Nagyon jó találmány az is, hogy a tál aljára gumikarikát szerelnek, mivel ezzel megakadályozzák a tál csúszását. És hát igen, elég zajos tud lenni a kutyatál, ha a kedvencünk hevesen nyalogatja és közben orrával előre tolja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése